Saborski zastupnik Mosta Kujundžić: “Testiranje je jedini način sprječavanja širenja virusa”

Saborski zastupnik Mosta Ante Kujundžić u srijedu je bio gost Pressinga N1Televizije.

Zašto Most želi putem referenduma ukinuti covid-potvrde, koriste li podjelu u društvu oko cjepiva za populističko stjecanje političkih bodova te protivi li se cijepljenju protiv covida, samo su neke od tema o kojima je Kujundžić govorio.

Zadnjih pet dana Most ima referendumsku inicijativu ‘dosta je stožerokracije’. Kujundžić kaže da je zasad zadovoljan odazivom, a ako ne skupe dovoljno potpisa, to neće biti poraz Mosta već poraz demokracije i slobode.

“Covid-potvrde po nama su besmislene. Cijepljena osoba može prenijeti virus, a covid-potvrda je dokument na temelju kojeg osoba može izaći”, rekao je.

Referendum i politički bodovi

Tvrdi da Most ne koristi referendum za prikupljanje političkih bodova.

“Mi ne patimo od toga hoće li se Most ugasiti kao politička stranka. u ovu priču nismo krenuli kako bismo ubrali politički bod niti vidim načina za to. Svaki građanin trebao bi se uključiti u nešto što se zove demokracija”, dodao je Kujundžić.

Rekao je da smo bili svjedoci raznih izjava koje su se na kraju pokazale proturječnima. “Stožer provodi politiku Andreja Plenkovića i nikog drugog”, istaknuo je saborski zastupnik Mosta.

Kujundžić predlaže testiranje i cijepljenih i necijepljenih građana, bez covid-potvrda, svugdje gdje je velika masa ljudi. Covid-potvrda ne treba nigdje, kaže.

“U jednoj saborskoj raspravi smo zatražili da se uvede testiranje u bolnice kako se ne bi dogodio proboj u bolnice, nitko nas nije čuo. Sad nakon dva mjeseca ide pilot-program”, rekao je.

Navodi da postoji cijeli niz nelogičnosti kada su u pitanju epidemiološke mjere, pa naveo jedan primjer: “U trgovačkom centru stavite masku i šetate, a kada vadite dokument trebate covid-potvrdu.”

“Testiranje jedini način sprječavanja širenja virusa”

“Ne možete donijeti istu mjeru u Zagrebu i u Imotskoj krajini, gdje nije ista gustoća stanovništa. Testiranje je jedini način sprječavanja širenja virusa, a Vlada neka nađe na koji način bi se provodilo”, poručio je, dodavši kako to nije prijedlog Mosta već njegov.

Ponovio je da Most nije protiv cijepljenja, kao ni on osobno, a nije se cijepio iz zdravstvenih razloga.

Komentiraj