Saborski odbor zahtijeva pronalazak odgovornih za “pucanje” mjera u ‘aferi Janaf’

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Nikša Vukas rekao je u srijedu kako pucanje mjera vezano uz koruptivnu aferu Janaf, nije ubrzalo prekid istrage poručivši da moraju biti pronađeni i kažnjeni pojedinci koji su ugrozili tu istragu.

“Ono što smo čuli od pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova, DORH-a i Sigurnosno-obavještajne agencije, je da prekidom samih istražnih radnji je taj proces doveden do kraja i da je rješenje o istrazi bilo napisano. Pucanje mjera, koje svakako nije dobro na neki način, nije ubrzalo prekid istrage… Već je rješenje bilo napisano i to je ono što je bitno”, rekao je Vukas novinarima nakon sjednice Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u Saboru.

Naveo je i kako su na Odboru tražili da MUP i DORH provedu sve radnje da se detektiraju sve osobe koje su pustile van informacije i da se takve stvari više ne događaju.

Poručio je i da su na sjednici od predstavnika MUP-a i DORH-a čuli rezime o toj istrazi – da je rađena 10 mjeseci i da za to vrijeme nije došlo do pucanja mjera i sl.

Vukas je rekao i da članovi saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nisu zadovoljni što je došlo do curenja informacija, ali da jesu odgovorima nadležnih institucija jer je 10 mjeseci taj izvid bio tajan.

“Nismo zadovoljni da su mjere pukle 10 sati prije uhićenja Dragana Kovačevića i ostalih i to je ono što je u cijelomu postupku sporno”, naglasio je.

Na novinarski upit ima li potrebe za osnivanjem saborskog istražnog povjerenstva o tom slučaju korupcije, Vukas je rekao kako smatra da to nije gotovo do kraja dok se ne nađe pojedinac koji je te informacije pustio van.

“Bit današnjeg sastanka je da pojedinci koji su ugrozili 10 mjesečni rad moraju biti pronađeni i kažnjeni”, rekao je  Vukas.

Komentiraj