Saborski odbor odlučuje o razrješenju četiri od pet članova NO-a HRT-a

FaH/ Denis CERIĆ

Saborski odbor za informiranje, informatizaciju i medije na sjednici koja je započela jutros u 8 sati, trebao bi utvrditi prijedlog odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora (NO) Hrvatske radiotelevizije te utvrditi tekst natječaja za izbor četiri od pet članova NO-a Hrvatske radiotelevizije koje imenuje Sabor.

Najava pokretanja postupka razrješenja NO-a HRT-a uslijedila je nakon što je Nadzorni odbor nedavno jednoglasno usvojio izvješće o provedbi nadzora zakonitosti rada i poslovanja Hrvatske radiotelevizije za 2016. u kojem se žestoko proziva uprava javnog servisa te se, između ostaloga, navodi da je ‘zbog slučajeva koji su mogli biti posljedica mogućih koruptivnih radnji i nezakonitih aktivnosti pojedinih osoba’, NO proslijedio DORH-u izvješća o nabavi audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača, o sklapanjima izvansudskih nagodbi te o učinkovitosti javne nabave na HRT-u.

Članovi Nadzornog odbora su predsjednica Anja Šovagović Despot, Katarina Bakija kao zamjenica predsjednice te članovi Miroslav Grgić, Darijo Špelić i Šenol Selimović.

Komentiraj