Premijer Andrej Plenković danas će na početku sjednice izvijestiti zastupnike u Hrvatskom saboru o održanim sastancima Europskog vijeća tijekom 2016.

Glavne teme sastanaka Europskog vijeća u prošloj godini bile su migracijska kriza, referendum u Velikoj Britaniji o napuštanju Europske unije, ali i gospodarski rast, zapošljavanje, konkurentnost i  ulaganja.

Češće izvještavanje Sabora o europskim aktivnostima nova je praksa koju je uvela Plenkovićeva Vlada u cilju boljeg informiranja zastupnika i hrvatskih građana o europskim temama.

Ranije je premijer samo jednom godišnje izvještavao Sabor o sastancima Europskog vijeća na kojima je sudjelovao u Bruxellesu.(Hina)

Prema utvrđenom rasporedu, premijer Plenković če najprije podnijeti izvješće nakon čega će uslijediti replike, zatim rasprava po klubovima i zaključak premijera.

Kako piše N1, u 10.30 trebala bi početi sjednica Odbora za unutarnju politiku, koja je djelomično zatvorena, jer će biti riječi o imenovanju zamjenika ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne službe, a kasnije, kada bude otvorena bit će riječi o Zakonu o zaštiti svjedoka.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov u podne će primiti veleposlanicu Republike Slovenije Smiljanu Knez. Zasad je upitno hoće li pričati o pitanju granice između Hrvatske i Slovenije.

Komentiraj