FaH/ Damir SENÈAR/ ds

SABOR Odbor za medije razgovara s kandidatima za glavnog ravnatelja HRT-a

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije u četvrtak je počeo razgovare sa devet kandidata za glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), a prvi je, prema abecednom redu, došao Kazimir Bačič, nekadašnji šef HRT-ove Tehnologije.

Odbor je odlučio da će razgovarati i s Ivicom Zadrom, kandidatom čiju je prijavu Nadzorni odbor HRT-a proglasio nevaljalom jer nije dokazao deset godina radnog iskustva, nedostajala su mu dva mjeseca.

Kažimir Varga (NZ) usprotivio se tome, tumačeći da iz “formalističkih” razloga ne treba zatvoriti oči pred stvarnim radom, odnosno zbog dva nedostajuća mjeseca odbiti Zadrinu kandidaturu. Bez obzira na mišljenje Nadzornog odbora HRT-a saborski Odbor za medije treba ga pozvati na razgovor, rekao je Varga, s čime su se suglasili Nenad Stazić (SDP) i Goran Beus Richembergh (HNS), a glasovanjem potvrdili i ostali članovi Odbora.

Svima je u interesu da se situacija na HRT-u čim prije stabilizira, učinit ćemo manju grešku ili je uopće nećemo učini, ako i Zadri damo priliku da iznese svoj program, rekao je Stazić.

NO HRT-a nam je proslijedio Zadrinu prijavu, vidljivo je da se kandidat potrudio i da ima uvjete, u suvremeno doba kada se poglavito u medijima, malo tko može pohvaliti radnim odnosom, bilo bi krajnje licemjerno preskočiti tu činjenicu, kaže HNS-ov zastupnik.

Članovi saborskog Odbora u četvrtak će ‘propitivati’ i sadašnjeg vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Blagu Markotu, bivšu v.d. ravnateljicu Produkcije HRT-a Sanju Ivančin, bivšeg glavnog ekonomista HRT-a Antu Rončevića i bivšeg v.d. glavnog urednika HTV-a 3 Krešimira Čokolića.
Kao kandidati za glavnog ravnatelja HRT-a, pred Odborom će doći i bivša direktorica prodaje na HRT-u Mirela Despot, povjesničar Josip Jurčević te, bivši HRT-ovac Ante Sarjanović.

Komentiraj