HINA/ Daniel KASAP

Sabor odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor

Sa 74 glasova protiv i 48 za Sabor je u srijedu odbio osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor. Točka o Povjerenstvu za Agrokor bila je prva na redu gladanja, a zastupnici su predsjednika Sabora ‘zasuli’ zahtjevima za stankom.

“Tražimo stanku kako bi se dodatno konzultirali i kako bi kolegama iz HDZ-a dali priliku da još malo razmisle. Znam da su mnogi bili na predstavljanju knjige i da su impresionirani onime što je Dalić rekla. Ali ja vas moram izbaciti iz iluzije. Nije došlo do kraja ortačkog kapitalizma nego je on nastavljen”, rekao je SDP-ov Peđa Grbin.

“Razmislite još jednom. Skrivate istinu što s desilo oko lex Agrokora. Milijune su zaradili vaši prijatelji, to im je omogućila vaša vlada. Zbog čega niste za povjerenstvo i zbog čega skrivate informacije? Dajte da građni čuju što je istina’, obratio se zastupnicima HDZ-a SDP-ov Gordan Maras.

Stanku je zatražio i HDZ-ov Branko Bačić. “Ne može se osnovati povjerenstvo. A s druge strane ova priča koja se pokušava nametnuti kako je afera Hotmail bila protuzakonita nije točna. Savjetnici su koristili sredstva vjerovnika. Po kaznenoj prijavi DORH je proveo izvide i nije bilo nezakonitosti”, rekao je.

Šef Sabora nakon toga odredio je stanku od deset minuta, a nakon nje glasalo se o istražnom povjerenstvu. 74 saborskih zastupnika bilo je protiv, a 48 za osnivanje istražnog povjerenstva za Agrokor.

Komentiraj