Sabor: Odbijena interpelacija o vjetroparku Krš-Pađene, izglasan Državni proračun

Sabor je u srijedu odbio Interpelaciju o radu Vlade vezano za vjetropark Krš-Pađene koju je predložio Domovinski pokret uz potporu 20 oporbenih zastupnika tražeći od Vlade da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz taj projekt.

nakon početnih problema s glasanjem, ono se nastavilo u trećem pokušaju, a protiv interpelacije glasovalo je 76 zastupnika, za je bilo 51, a suzdržanih dva.

Pozivajući se na izračune stručnjaka koje su angažirali, iz DP-a su ustvrdili da će hrvatski potrošači u 14 godina isplatiti 2, 2 milijarde kuna više nego što bi prema zakonom predviđenoj cijeni trebali platiti. Kao razlog tolike cijene naveli su “besramno pogodovanje i korupciju u režiji HNS-a, SDP-a i HDZ-a”. Projekt Krš Pađene, koji je 2003. pokrenuo austrijski investitor, 2012. preuzelo je energetsko društvo C.E.M.P. d.o.o. Na realizaciji tog projekta radile su institucije i nadležna ministarstva u vrijeme više vlada.

Resorni ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić u utorak je sudjelovao u raspravi u Saboru. Istaknuo je da su sva postupanja Ministarstva bila u skladu sa zakonom i da su donesena nakon prethodne konzultacije s DORH-om, te da su ona pravomoćno potvrđena na sudu.

Također, odbivši svih 13 oporbenih amandmana, u srijedu je izglasan i Državni proračun za ovu godinu s projekcijama za 2021. i 2022. godinu. Sabor je većinom glasova prihvatio Godišnje izvješće Vlade

Komentiraj