Hrvatski bi sabor u srijedu konačno trebao glasovati o redoslijedu i načinu glasovanja o istražnom povjerenstvu za Agrokor i o ustavnim sucima. Te su dvije točke, u više navrata, zbog uzajamnog nepovjerenja dviju najvećih stranaka, bile prolongirane.

Zastupnici bi potom trebali raspraviti i prijedlog Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prema dogovoru koji su u utorak objavili čelnici zastupničkih klubova SDP-a i HDZ-a Arsen Bauk i Branko Bačić, prvo bi se trebalo glasovati o povjerenstvu koje bi s radom počelo 30. listopada i izboru članova povjerenstva, potom bi trebalo pomaknuti datum stupanja na snagu izbora sudaca Ustavnog suda s obzirom na to da se u postojećoj odluci navodi datum 21. srpnja. Novim amandmanom definiralo bi se da suci Ustavnog suda stupaju na dužnost dan nakon donošenja odluke u Saboru i potom bi se poimenično trebalo glasovati o svakom od tri kandidata za ustavne suce posebno – Miroslavu Šeparoviću, Mati Arloviću i Goranu Selancu.

Komentiraj