Sabor o produljenju osobnih iskaznica i drugih dozvola

Saborski zastupnici danas će raspraljavti o paketu od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica i drugih dozvola kako bi, u epidemiji koronavurisa, što manje građana dolazilo na šaltere policijskih postaja, odnosno da ih što više ostane doma.

U paketu, koji je vezan uz rad Ministarstva unutarnjih poslova, dopune su zakona o putnim ispravama, o osobnoj iskaznici, o sigurnosti prometa na cestama te o nabavi i posjedovanju oružja građana. Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njezinu prestanku.

Osoba koja je već podnijela zahtjev za novom osobnom iskaznicom, a nije ju preuzela, moći će to učiniti 30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu.

Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila. Njih će građani i gospodarski subjekti i dalje obavljati u propisanim rokovima zbog sigurnosti prometa na cestama

Komentiraj