Sabor nastavlja sjednicu, glasanje u petak pa dvotjedna stanka

Hrvatskim saborom, koji nastavlja rad, u srijedu će ponovno predsjedati njegov predsjednik Gordan Jandroković kojem je početkom listopada bila potvrđena zaraza koronavirusom, pa nije dolazio u Sabor. Jandroković je ozdravio pa će nastaviti voditi saborske sjednice.

Svojim obvezama vraća se i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, koji je bio u samoizolaciji zbog bliskog kontakta s pozitivnom osobom.

Zastupnici će ovaj tjedan raspraviti šest točaka, od čega tri u srijedu – dopune Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU te izvješća o radu probacijske službe i o stanju i radu kaznionica, zatvora i odgojnih ustanova u prošloj godini.

Sjednica će završiti u petak glasovanjem, a nova će početi 4. studenoga aktualnim prijepodnevom, podnošenjem godišnjeg izvješća premijera Andrej Plenkovića o radu Vlade u 2020. godini, kao i rebalansom proračuna za ovu godinu i proračunom za 2021. godinu.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u utorak je rekao da je stanka u zasjedanju uobičajena, jer se obično na proljeće i jesen održavaju dvije sjednice Sabora.

“Već sedam tjedana smo u neposrednom radu Hrvatskog sabora koji je započeo 2. rujna; ustavna odredba je da jesenja sjednica počinje 15. rujna i završava 15. prosinca i u pravilu oduvijek se u ta tri mjeseca održavaju dvije sjednice Sabora s obveznom stankom između dvije sjednice”, dodao je Bačić.

Komentiraj