SABOR: Maske za političku promociju i kao modni dodatak

 

Osim što su bile obvezne, maske su u srijedu u Hrvatskom saboru, čiji se 10. saziv konstituirao, poslužile i za političku promociju i kao modni dodatak.

Većina zastupnika, pa i HDZ-ovih, nosila je obične, plave maske, no potpredsjednik Sabora iz redova HDZ-a akademik i liječnik Željko Reiner odabrao je bijelu.

Mostov Miro Bulj odlučio se za crnu, a svoju sinjsku pripadnost naglasio je srebrnom alkom koju je zakačio na masku. Modni izričaj zaokužio je crvenom kapom alkarskog momka.

HNS-ov Predrag Štromar posegnuo je za stranačkom narančastom, u tonovima te boje bila je i njegova kravata, njome je bila obrubljena bijela maska koju je nosio.

Zastupnici Hrvatskih suverenista nosili su bijele maske s imenom stranke i crveno-plavim stranačkim logom.

Dio zastupnica odlučio je boju maske uskladiti sa odjećom, pa je Marijana Petir nosila zelenu, uskladivši je s bojom svoje zeleno-crne haljine.

Katarina Peović (RF) nosila je crvenu haljinu i crvenu masku.

Zbog sprečavanja zaraze koronavirusom, svi zastupnici morali su u srijedu nositi maske, dezinficirati ruke i držati međusobnu udaljenost.

Epidemiološke mjere suzile su i broj uzvanika na saborsku svečanost, pozvani su bili predsjednici države i Vlade te Vrhovnog i Ustavnog suda. Predsjednik Zoran Milanović nije došao, došli su premijer Andrej Plenković i predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, a u ime Ustavnog suda zamjenica predsjednika Snježana Bagić.

Komentiraj