Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović najavio je kako će javno odgovoriti na pitanje zašto strani trgovački lanci ne plaćaju državi porez na dobit. Zatražio je stanku u radu Hrvatskog sabora kako bi dobio priliku za to.

Stanku su tražili i zastupnici Branimir Bunjac (Živi zid) koji će govoriti o problemima tvornice obuće u Goričanu, te Maro Kristić (Most) koji će govoriti o položaju pomoraca i pomorstva.

Hrvatski sabor u četvrtak će raspravljati o vladinu prijedlogu zakona o subvencioniranju stambenih kredita u prvom čitanju, kojim vlada želi pomoći osobama mlađim od 45 godina u stjecanju prve nekretnine.

Prema zakonskom prijedlogu, država će četiri godine plaćati pola rate kredita za kupnju prvog stana ili kuće. Ako osoba dobije ili usvoji dijete u tom razdoblju, za svako dijete rok će se produžiti za još dvije godine. Ako osoba u obitelji ima nekog s invaliditetom većim od 50 posto, rok se produžava za još jednu godinu.

Omogućava se kupnja novih, ali i rabljenih stanova i kuća vrijednosti do 1500 eura po četvornom metru, pri čemu ukupan iznos do kojega država sufinancira kredit ne premašuje 100.000 eura. Nekretnina može biti i skuplja, ali ostatak se neće subvencionirati.

Komentiraj