Sabor donio prvi zakon nove Vlade

Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor u petak je donio prvi zakon koji mu je predložila nova Vlada, a radi se o izmjenama Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u državnom vlasništvu.

‘Zahvaljujući’ amandmanu koji je Vlada sama predložila, u Povjerenstvu za upravljanje strateškim trgovačkim društvima bit će oba Vladina potpredsjednika Tomislav Karamarko (HDZ) i Božo Petrov (Most).

Prvotno je Vlada predlagala da u Povjerenstvu bude potpredsjednik Vlade kojeg ona odredi, amandamnom je, pak, zatražila da predsjednik Povjerenstva bude potpredsjednik Vlade nadležan za upravljanje državnom imovinom, a njegov zamjenik potpredsjednik kojeg odredi Vlada.

Spomenuti zakon izglasovan je većinom glasova, ‘za’ je bilo 108 zastupnika, dva protiv, a sedam suzdržanih.

Sabor u petak nije glasovao o izmjenama Zakona o strateškim investicijskim projektima, a kako se doznaje, razlog tome je što se čeka Vladino mišljenje o amandmanu Mosta po kojem bi se propisali dodatni uvjeti za razmatranje urednosti prijava investitora.

Zastupnici su prihvatili više revizijskih izvješća raspravljenih ovaj tjedan, među kojima su i izvješća o reviziji javnih ustanova u kulturi te o učinkovitosti financiranja programa nevladinih udruga i ustanova nacionalnih manjina.

Komentiraj