HINA/ Daniel KASAP

Sabor danas raspravlja o Jeleniću

Hrvatski sabor na današnjoj će sjednici raspravljati o Vladinu prijedlogu da Dražena Jelenića imenuje glavnim državnim odvjetnikom. Svoje mišljenje prije toga dati će Odbor za pravosuđe.

Podsjetimo, Vlada je na jelenića za novog glavnog gržavnog odvjetnika predložila na zatvorenoj sjednici održanoj u utorak.

Jelenić je trenutno prvi zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, kojemu mandat istječe 24. travnja. Jelenić je rođen 1966. u Zagrebu gdje je završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio kao vježbenik u Službi društvenog knjigovodstva i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Karijeru nastavlja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao državnoodvjetnički savjetnik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Samoboru radi kao vršitelj dužnosti državnog odvjetnika, nakon čega se kao zamjenik državnog odvjetnika zapošljava u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Od 2003. do 2008. godine radi u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika.

Komentiraj