HINA/ Daniel KASAP

SABOR: BAČIĆ “Ucjena SDP-a je neprihvatljiva jer izbor ustavnih sudaca nije ustupak HDZ-u”

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić zatražio je na početku današnje saborske sjednice stranku zbog istražnog povjerenstva za Agrokor, kojeg je jučer zatražio SDP.

“Jučer smo raspravili prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva i jasno smo rekli da mi nemamo problema u osnivanju istražnog pvojerenstva, no nakon istrage DORH-a”, rekao je nakon stanke Bačić koji je i komentirao izjave članova SDP-a da neće glasati za ustavne suce ukoliko se ne imenuje istražno povjerenstvo.

“Za nas je takva ucjena neprihvatljiva jer izbor ustavnih sudaca nije ustupak HDZ-u’, poručio je Bačić. Nadam se da ćemo do glasovanja doći do dogovora”, rekao je Bačić.

O istražnom povjerenstvu govorio je i HNS-ov Milorad Batinić. “Koja je svrha osnivanja povjerenstva? U Saboru je bilo nekoliko istražnih povjerenstava koje su imala politički kontekst. To me podsjeća kada je prije 90-tih politika sudila. Povjerenstva su politički sud”, rekao je HNS-ovac dodajući da je izjava predsjednika SDP-a Davora Bernardića neprihvatljiva.

Komentiraj