Sabo zamrznuo mandate, ali želi biti gradonačelnik Vukovara

Bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je na posljednjim izborima izabran u predsjedništvo stranke premda je odslužio zatvorsku kaznu zbog korupcije, izjavio je za N1 da je “stavio mandate u mirovanje”, ali je i ustvrdio da je “najozbiljniji kandidat za kandidaturu za gradonačelnika Vukovara”.

“Stavio sam mandate u mirovanje. Mogu sutra tu odluku promijeniti i aktivirati članstvo u Predsjedništvu SDP-a, ali to neću učiniti”, kazao je u intervjuu za N1

“Ne želim biti predmet interesa medija na taj način. Ako Peđa Grbin i Željko Kolar u svojim istupima prije drugog kruga dobiju od novinara pitanje što će se učiniti za Željkom Sabom, ja se pitam čemu takva pitanja. Željko Sabo više neće biti prijepor. Nisam zaslužio da bilo tko moje ime koristi u negativnom kontekstu”, kazao je.

“Odluku o stavljanju mandata u mirovanje donio sam s gradskim SDP-om Vukovara i županije. Ostajemo zajedno, moramo se pripremiti za lokalne izbore. Ovim pokazujem da mi je najvažniji Vukovar i članstvo u Vukovaru. Očekujem da će sad biti mir, nakon ovog mog postupka”, kazao je.

Spomenuo je članak iz Nacionala od 29. listopada prošle godine, u kojem se opisuje uloga nekih ljudi u iniciranju njegova sudskog procesa. “Nakon takvog članka, u demokratskoj državi DORH bi reagirao po službenoj dužnosti i obnovio proces”, ustvrdio je, dodajući ipak kako je njegov odvjetnik procijenio da nema dovoljno elemenata za pokretanje obnove procesa.

Na pitanje kani li se na lokalnim izborima kandidirati za vukovarskog gradonačelnika, odgovorio je kako će to “odlučiti stranačka tijela u Vukovaru”, a on smatra da je “najozbiljniji kandidat za tu kandidaturu”.

Komentiraj