Marko Mrkonjic/PIXSELL

SABO “Može se opet otvoriti moj slučaj”

Željko Sabo, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Vukovara i bivši gradonačelnik tog grada, gostovao je u Novom danu televizije N1.

Sabo je jedini političar u Hrvatskoj koji je osuđen zbog političke korupcije – pravomoćno je osuđen zbog podmićivanja gradskih vijećnika. U zatvoru je proveo nešto manje od osam mjeseci, a na uvjetnoj slobodi proveo je osam mjeseci.

U fokusu su Beljakove optužbe u smjeru Madjera i Kožića te neslužbene informacije da se SDP-ovom Zvani Brumniću nudilo 3 milijuna kuna za prelazak u tabor Milana Bandića.

Upitan za komentar, Sabo se vraća na svoj slučaj i ponavlja da nije kriv.

“Kad god se nešto dogodi, a dogodilo se nešto slično puno puta, znam odmah da će to izazvati interes medija i za mene. Onog trenutka kad sam optužen i osuđen, rekao sam da svoju krivicu nikada neću prihvatiti jer nisam kriv. I već se osjećam umoran jer mediji nisu pokazali interes zašto sam ja osuđen, mene je trebalo maknuti iz Vukovara da se otvori put drugoj opciji…

Ako je netko kroz mene i moju presudu nekome želio poslati poruku, to mu nije uspjelo. Čudne su se stvari događale”, kaže Sabo.

Ističe da se njemu sudilo brzinski.

“U mom slučaju se reagiralo promptno, za pet mjeseci sam osuđen na Županijskom sudu u Osijeku, Vrhovni sud je za dva i pol mjeseca riješio žalbu, a Ustavni sud je žalbu riješio za 22 dana. Mogu samo pohvaliti brzinu pravosuđa u mom slučaju”, ironičan je Sabo.

“Građani hrvatske države su razočarani i gube povjerenje u pravosuđe jer postoji mogućnost da nevini budu osuđeni, sudac Turudić je jednom u svom intervjuu to rekao. Ja mogu na svom slučaju potvrditi da je to moguće. Moj se slučaj može staviti na stol, malo pogledati što su svjedočili protiv mene, i onda što su ti dobili, pa ponovno otvoriti slučaj…, da ne budem osuđen jedan jedini”, kaže Sabo.

Kako se ne bi događala politička trgovina, mišljenja je da treba mijenjati Izborni zakon.

“Mislim da treba promijeniti Izborni zakon, i to se vrlo brzo može riješiti, nije istina da ako je netko izabran s liste SDP-a da mu se ne može oduzeti mandat. To se sve može ugraditi u zakon, onda više toga neće biti”, kaže Sabo.

 

Komentiraj