Sabina Glasovac: “Mi Možemo! ne smijemo gledati kao neprijatelje, nego suradnike”

Glavni odbor SDP-a u subotu opdržava online sjednicu na kojoj će, između ostaloga, razgovarati i o izbacivanju iz stranke Željka Sabe.

Sabina Glasovac za N1 je rekla da su SDP-u svaki izbori jednako važni. “Učinit ćemo sve da postignemo što bolji rezultat”, poručila je.

Ankete ne idu u prilog SDP-u, a Glasovac kaže da je slična situacija bila i prije kada su se na horizontu pojavljivale nove stranke, pa spominje ORAH ili Živi zid.

“Oni jesu uzeli jedan dio naših birača. Nadam se da će sudbina Možemo! biti iznimka. Mi njih ne smijemo gledati kao neprijatelje, nego suradnike”, poručila je i dodala da je to zato što pokazuje da većina hrvatskog društva koja želi otvoreni, pravednu, solidarnu Hrvatsku koja se vodi na drugačiji način.

Eventualnu pobjedu Tomislava Tomaševića na izborima Glasovac vigi kao pozitivnu stvar. “Mislim da se Zagreb vodi loše, katastrofalno loše, po štetu većine njegovih građana. Ono što je bitno jest da se nađu snage koje će uspjeti kanalizirati volju te većine birača koji mahom ostaju kod kuće i biti njihov glas. U konačnici ostvariti cilj da se Zagreb oslobodi Milana Bandića i njegove klike. I ako do toga dođemo, nebitan je put kojim se do toga došlo”, istaknula je.

Komentirala je i isključenje stranačkog kolege Željka Sabe o čemu će se danas razgovarati. “Odluku o tome donosi Glavni odbor, jer mislimo da je kolega Sabo osoba koja, ako izuzmemo onu činjenicu da je presuđen i odslužio kaznu znate već za što, činjenica je ta da se protiv njega vodi još jedan postupak, za dva kaznena djela. Zamolili smo ga da zamrzne mandat do kraja završetka postupaka koji se protiv njega vode, tj jednog postupka za dva kazne djela. Bitno je što građani žele, to će pokazati na izborima. Želimo prevenirati postupate koji su suprotni sociodemokraciji”, zaključila je Glasovac.

Komentiraj