S treninzima započinju i u Gradskom vrtu

Županijski stožer Civilne zaštite u Osijeku u nedjelju je izdao suglasnost Bijelo-plavima za održavanje grupnih treninga seniorske momčadi u Gradskom vrtu. Uslijed zamolbe NK Osijek, u Stožeru su nakon analiziranog stanja i pribavljenog mišljenja epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije jedinom slavonskom prvoligašu pozitivno odgovorili. Stoga će se Bijelo-plavi od ponedjeljka ponovno okupiti na svom stadionu.

Predsjednik kluba Ivana Meštrovića je iz obiteljskog doma u Budimpešti ovom prilikom putem službene stranice kluba poručio: “Nisam u rodnom Osijeku, no informacije koje do mene dopiru daju mi povoda zaključiti da je svakodnevica u Hrvatskoj teža, rigoroznija, općenito bih rekao kompleksnija nego što je u Mađarskoj. S tim u svezi me posebno raduje, a istovremeno sam i ponosan što je krizni stožer NK Osijek na čelu s direktorom Galićem uspio, koliko mi je poznato, prvi u Hrvatskoj ispuniti sve striktne zahtjeve epidemiološke struke i nadležnih službi. Stoga je naš Klub  dobio dopuštenje za grupno treniranje pod strogo definiranim uvjetima na našem stadionu i kompleksu Gradski vrt.”

Meštrović je dodao i sljedeće: “Posebice me to veseli zbog činjenice da će naši profesionalni igrači sada moći  u puno većoj mjeri raditi svakodnevno ono što vole i za što su plaćeni. Zahvaljujem se i na neisključivosti lokalnog stožera Civilne zaštite, njihovoj vjeri u profesionalnost i odgovornost NK Osijek i njegovih ljudi te se nadam da ubrzo i diljem Lijepe naše NK Osijek neće ostati usamljen u svakodnevnoj sportskoj normalizaciji svoga djelovanja.”

Podsjetimo da su prethodno s individualnim treninzima odnosno radom u manjim skupinama počeli i igrači Hajduk i Rijeke na Poljudu odnosno Rujevici.

Komentiraj