HINA/ Tomislav PAVLEK

‘S ovakvim SDP-om i Živim zidom ne možemo pokrenuti opoziv Dalić’

Bivši ministar gspodarstva i saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić u ponedjeljak je u ‘Studiju 4’ HRT-a izjavio kako bi Martina Dalić trebala odstupiti, ali i dodao kako SDP i Živi zid uz svoj trenutni položaj nisu kvalitetni partneri uz koje bi Most mogao pokrenuti pitanje opoziva.

“Most smatra da treba uspostaviti stalno vjerovničko vijeće i pozdravlja inicijativu da vjerovnici daju suglasnost za osobu koja bi trebala biti izabrana. Smatra da time nagodba dobiva stvarnu potporu. I dobavljačima je jasno da do 10. srpnja treba potpisati nagodbu, pa traže osobu koja može biti kvalitetan medijator”, rekao je Panenić.

Paneniću je neprihvatljivo da predsjednik Sabora zove članove vjerovničkog vijeća i nameće im stavove Vlade. “Situacija bi trebala biti obratna, vjerovnici bi trebali pritiskati političare da donose odluke u interesu gospodarstva. Prema tome, ovdje imamo jednu totalno obrnutu situaciju”, kazao je.

HNS-ov saborski zastupnik i član saborskog Istražnog povjerenstva za Agrokor Stjepan Čuraj kaže da je Ramljakova ostavka bacila mrlju na taj delikatan proces – ne samo na postizanje nagodbe nego i ono što će doći nakon, nastavak rada i proizvodnje.

Upitan je li lex Agrokor trebao predvidjeti sukob interesa, Ćuraj kaže kako “imamo to što imamo, ali vraćanje u prošlost neće donijeti bolju budućnost”.

Komentiraj