S lažnom diplomom 14 godina radila kao profesorica, država traži povrat 754.614 kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću podignulo je optužnicu protiv 43-godišnje žene koja je 14 godina varala državu, lažno se predstavljajući kao profesorica i nastavnica sociologije i povijesti, piše Večernji list.

Ona je optužena da je od 14. veljače 2005. do 13. veljače 2019. radila kao profesorica u školi na području Gospića i to nakon što se javila na natječaj. Kada se javila na taj natječaj priložila je neistinitu diplomu jednog hrvatskog filozofskog fakulteta u kojoj je neistinito navedeno da je položila sve propisane ispite i stekla stručni naziv profesora sociologije i povijesti.

Odgovorne osobe u školi u koju se 43-godišnjakinja prijavila nisu posumnjali da je diploma lažna pa su s njom 14. veljače 2005. sklopili ugovor o radu, a 7. rujna 2009. su potpisali i aneks tog ugovora prema kojem je na neodređeno vrijeme primljena na radno mjesto profesora sociologije i povijesti.

Optužena je i da je temeljem sporazuma između dvije školske ustanove, 1. rujna 2008. sklopila ugovor o radu s jednom osnovnom školom u kojoj je radila kao nastavnica povijesti. Tijekom inkriminiranog vremena 43-godišnjakinji su na ime plaće isplaćene 754.614 kune, za koliko se okoristila, a država sada traži povrat tog novca.

Komentiraj