S Firula počelo preseljenje na Križine za oboljele od koronavirusa, pomažu Torcida, košarkaši i veterani

U splitsku bolnicu na Firulama u utorak je počelo preseljenje pacijenata s lokaliteta Križine, koje se pripremaju da za četiri dalmatinske županije budu središnja zdravstvena ustanova za bolesnike zaražene koronavirusom.

Potvrdio je to Hini ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović, koji je najavio da će do kraja tjedna u toj bolnici započeti testiranja na koronavirus.

Ujutro su pred bolnicu stigli volonteri među kojima je bilo najviše pripadnika navijačke skupine Torcida, a za pomoć u preseljenju prijavili su se i igrači Košarkaškog kluba Split, kao i veterani 4. Gardijske brigade.

Meštrović je rekao kako im se javljaju brojni građani i udruge koji žele sudjelovati i pomoći u preseljenju bolnica s jedne na drugu lokaciju.

Do preseljenja Križina na Firule došlo je nakon što je odlučeno da lokalitet Križine postane primarna bolnica za liječenje oboljelih od koronavirusa iz četiri dalmatinske županije, pa je bolničko osoblje sve pacijente koji su bili hitni prebacilo na Firule, dok su brojni drugi izliječeni pacijenti pušteni kući.

Na Firulama će se u narednim tjednima liječiti svi hitni i teško bolesni pacijenti, a građani su zamoljeni da bolnicu rasterete svojih dolazaka. Brojni kontrolni pregledi su odgođeni do daljnjega.

“Nadamo se da će do kraja tjedna započeti testiranja na koronavirus u našoj bolnici, što će nam uvelike olakšati posao. Analiza testova na koronavirus će se obavljati na patologiji i mikrobiologiji”, kazao je  Meštrović i potvrdio da su jučer testirane tri osobe negativne na koronavirus.

Inače, u Splitsko-dalmatinskoj županiji i dalje nije potvrđen nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

Komentiraj