RZA: “2Pac Shakur je bio kao Malcolm X i opasniji za društvo od Notorious B.I.G.-a”

Američki reper RZA otkrio je u jednom intervjuu da je 2Pac Shakur bio puno opasniji za društvo od Notorious B.I.G.-a i da je naginjao metodama Malcolma X-a čiji svjetonazor je slijedio.

Reper Robert Fitzgerald Diggs, poznatiji po svom uličnom nadimku RZA iz grupe Wu-Tang Clan nedavno je dao  intervju u kojem je komentirao to vječno pitanje među ljubiteljima hip hopa, je li bolji bio 2Pac Shakur ili Notorious B.I.G..

“Ako poslušate glas 2Paca, on je besprijekoran ali mislim da nas je sve 2Pac dotaknuo svojom emocijom. 2Pac je imao moć prenijeti tu emociju na sve nas ali je znao probuditi i pobunjenika u nama. Zapravo je bio opasniji od B.I.G.-a. 2Pac je više ulazio u stavove Malcolm X-a, društvo se toga boji.” RZA je potom zaključio kako je 2Pac širio ljubav, ali nije započeo nikakvu revoluciju.

Intervju je nedavno dao i nećak 2Pac Shakura Malik Shakur koji se osvrnuo na svog ujaka.

“Smiješno mi je vidjeti dvije fotografije koje stoje na hladnjaku moje majke u njezinoj kući. Na jednoj od njih sam ja u Atlanti na protestu povodom ubojstva Trayvona Martina, a na drugoj je 2Pac, malo stariji od 18 godina. Mislim da je snimljen u Baltimoreu i i da je na nekom prosvjedu i da protestira protiv aparthejda. Mislim da smo dosta slični. Dižemo šaku iz istog razloga u zrak. Pretpostavljam da sam od njega to i pokupio.”

Na kraju razgovora je rekao i sljedeće: “Kada čujem  priče o njemu kao članu komunističke partije koji je imao njihovu iskaznicu ili čujem o tome kako se borio protiv aparthejda prije bilo koje slavne osobe, to mi ima sve nekakvog smisla. Sve te priče govore mi o tome što je tada osjećao i što mu je bilo važno.”

 

 

Komentiraj