Ryanair danas ima prvi let za Zagreb, avionska karta jeftinija od autobusne

Aviokompanija Ryanair danas će obaviti prvi let prema Zagrebu te će uskoro najaviti petnaestu međunarodnu liniju prema odnosno iz zagrebačke zračne luke, javlja specijalizirani portal Croatian Aviation.

Nova, 15. linija iz Zagreba

Radi se o liniji Zagreb – Sofija – Zagreb koja će s prometom započeti u rujnu ove godine, nakon što kompanija otvori bazu u glavnom gradu Hrvatske.

Redovni letovi na liniji između Zagreba i Sofije prometovat će od 04. rujna, dva puta tjedno, svakog utorka i subote, te bi, baš kao i sve ostale linije ovog prijevoznika, trebala prometovati i u zimskim mjesecima.

Prva od ukupno 15 linija Ryanaira, danas će imati prvu rotaciju. Radi se o liniji Brussels Charleroi – Zagreb – Brussels Charleroi, koja će do rujna prometovati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, dok će od rujna biti dodan i treći tjedni let, petkom.

karta od pet eura

Unatoč povoljnim kartama od 5 eura, kompanija na prvom letu iz Zagreba za Bruxelles ima nizak booking, svega 52 putnika.

U Zagreb se nakon 5 godina vraća i portugalski TAP

Portugalski nacionalni avioprijevoznik TAP također danas ima prvi dolazak na redovnoj liniji iz Lisabona u Zagreb.

Na liniji je, kako navodi Croatian Aviation, najavljen zrakoplov tipa E190, a valja istaknuti kako će iz Zagreba prema Lisabonu otputovati čak 72 putnika, što je i više nego dobra popunjenost za prvi let.

Uz Ryanair i TAP Portugal, 04. lipnja u Zagreb će se vratiti i španjolska Iberia s linijom iz Madrida, koja je jučer navečer obavila i prvi let prema splitskoj zračnoj luci.

Komentiraj