Ryanair će iz Zagreba letjeti u 12 gradova, prvi letovi već na ljeto

Zagreb postaje nova baza Ryanaira, a uvest će se 12 novih linija po Europi sa 36 tjednih letova, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Prvi letovi kreću već na ljeto i to za Bruxelles i Milano (Bergamo), a ostali će krenuti od rujna. “Presretni smo što možemo najaviti Zagreb s mnogim odličnim vezama”, kazao je na konfeenciji Eddie Wilson, direktor irskog niskobudžetnog prijevoznika Ryanaira.

Poručio je, prenosi Croatian Aviation, da su najjača kompanija u Europi i imaju najjnižu prosječnu cijenu letova, a u Europi su prisutni na 240 aerodroma. Iz kompanije dodaju i da su povećali broj narudžbi novih Boeinga 737.

Na kratkoj prezentaciji otkrili su da Zagreb postaje druga baza u Hrvatskoj te će uvesti letove iz Zagreba na 12 lokacija sa 36 tjednih letova. “Ponosni smo na dolazak Ryanaira u Zagreb. Naši će putnici imati veliki izbor novih linija po prihvatljivim cijenama, a uz to potičemo razvoj turizma u Hrvatskoj, osobito u Zagrebu”, izjavio je predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Huseyin Bahadır Bedir.

Letjet će se s novog terminala, a prve letove vodit će preko sestrinske kompanije Lauda. Prva baza Ryanaira u Hrvatskoj je Zadar u kojem će imati konferenciju u 13 sati gdje će najaviti i planove za ljetnu sezonu.

Iz Zagreba će se letjeti u Rim, Podgoricu, Milano (Bergamo), München (Memmingen), Karlsruhe/Baden, Frankfurt, Pariz, Bruxelles, Dortmund, London, Oslo i Göteborg. Cijene karata bit će već od 19,99 eura. U Hrvatskoj će, najavili su, imati dvije baze i četiri bazirana zrakoplova, što znači i ukupno 400 milijuna dolara investicije te 120 direktnih radnih mjesta.

Komentiraj