RWE Hrvatska

RWE preuzeo Montcogim-plinaru

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg preuzimanja lokalnih plinskih tvrtki u Koprivnici, RWE Hrvatska preuzela je još jednu tvrtku za distribuciju i opskrbu plinom – Montcogim-plinaru, sa sjedištem u Svetoj Nedelji.

Jedan od najvećih opskrbljivača električnom energijom i plinom u Hrvatskoj tako je postao jedini vlasnik tvrtke koja posluje u šest gradova i općina u okolici Zagreba – Svetoj Nedelji, Karlovcu, Jastrebarskom, Sisku, Pleternici i Stupniku.

Tvrtka upravlja sa 370 kilometara plinske mreže i opskrbljuje 11 tisuća kupaca. Montcogimova mreža je najsuvremenija i s najmanjim gubicima u Hrvatskoj (0.5%). Tvrtka također ima veliki potencijal rasta – od 60 tisuća kućanstava u regiji, samo ih je deset tisuća dosad priključeno na plin.

“Ovo je druga prodaja plinskog distributera u Hrvatskoj nakon liberalizacije tržišta i oba je kupio RWE. Nakon akvizicije u Koprivnici prošle godine, novom akvizicijom nastavljamo predvoditi konsolidaciju hrvatskog tržišta plina, na kojem trenutno posluje 35 opskrbljivača te jačamo našu poziciju na tržištu”, rekao je Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke RWE Hrvatska.

Dario Lisičar, predstavnik bivših vlasnika Montcogim-plinare, izjavio je da je ponosan i sretan što je tvrtka postala dijelom jake međunarodne grupacije.

“Vjerujemo da će tvrtka s RWE-om kao partnerom nastaviti ulagati i razvijati svoju mrežu te da će se uspješno suočiti s izazovima potpunog otvaranja tržišta plina 2021. godine”, izjavio je Dario Lisičar.

RWE je također predstavio nove članove Uprave Montcogim-plinare. Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije i RWE Plina, bit će odgovoran za opskrbu plinom, dok će mrežom upravljati Miloslav Zaur, koji je vodio konsolidaciju i transformaciju češkog plinskog poslovanja tijekom prvih 15 godina nakon RWE-ovog preuzimanja.

“Naš je cilj dovesti Montcogim-plinaru na razinu kvalitete naše grupe, na korist svih kupaca, zaposlenika i lokalne zajednice”, rekao je Miloslav Zaur preuzimajući novu poziciju.

Karl Kraus i Dario Lisičar

Komentiraj