Robert Anic/PIXSELL

RUŽA TOMAŠIĆ “Narod ima vlast kakvu zaslužuje”

Hrvatska zastupnica u Eurpskom parlamentu Ruža Tomašić u subotu je gostovala u emisiji ‘Novi dan’ N1 televizije, gdje je komentirala aktualna politička zbivanja.

Prije nekoliko dana objavila je kako se povlači s mjesta predsjednice Hrvatske konzervativne stranke, a danas je poručila kako je sa 59 godina spremna za mirovinu. Stranka će, kaže, ostati u rukama mladih i obrazovanih ljudi.

Tomašić se osvrnula i na političare koji zastupaju demokršćanske vrijednosti. “Kad bi to ocjenjivali puno ih se ne bi zvali demokršćani. Misle da je demokršćanstvo moderno, a konzervativizam zaostao. A konzervativizam samo znači tradiciju. Naravno, mi živimo što propagiramo. Ljude treba cijeniti po onome što rade, a ne onome što govore”, rekla je za N1.

Smatra kako su uporišta desne stranke bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje, te poručuje kako bez tih temelja konzervativac nije konzervativac, niti je demokršćanin demokršćanin. Tomašić dodaje kako je nakon Domovinskog rata u Hrvatskoj došlo do krize morala.

“Birači imaju kratko pamćenje i ponašaju se kao da su Marsovci birali, a da oni nemaju pojma koga su birali. Narod ima vlast kakvu zaslužuje. Četiri godine pričaju protiv političara, a onda te iste zaokruže. Birači imaju veliku odgovornost. Ako je netko lagao i krao na biračima je odgovornost da ih maknu”, zaključila je hrvatska europarlamentarka.

Komentiraj