Ruski prvak CSKA Moskva prvi stigao u Zadar

S-Event

Počinje najjače izadnje Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 20. do 23. rujna održati u Dvorani Krešimir Ćosić.

Zadarski turnir okuplja šest vrhunskih košarkaških momčadi koje dolaze u svojim najjačim sastavima. Prva momčad koja je stigla u Zadar je ona ruskog prvaka – CSKA Moskva.

Ruska momčad otvara turnir utakmicom protiv kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards, u četvrtak (20. rujna) u 18 sati. Iako ih do prve utakmice dijele još dva dana, Nando de Colo, Sergio Rodriguez i druge zvijezde moskovske ekipe već su u Zadru kako bi se pripremili za dvoboj s protivnikom koji je u svijetu košarke još uvijek nepoznanica. Već idući dan u 20 sati rusku momčad očekuje dvoboj s njemačkim prvakom Bayern Munchenom te tijekom turnira i prilika za uzvrat turskom Fenerbahceu koji ih je zaustavio u prošlogodišnjem izdanju.

Uz ruskog prvaka u najjačem sastavu doputovat će i Maccabi Tel Aviv, Fenerbahce, Olimpia Milano, Bayern Munchen i Liaoning. Upravo ovaj podatak pokazuje koliko veliki košarkaški klubovi ozbiljno shvaćaju zadarski turnir te da opravdano nosi epitet najjačeg pripremnog turnira u Europi. Vrhunski uvjeti za igrače te utakmice koje trenerima omogućuju da najbolje ocijene spremnost ekipa glavni su razlozi zašto Zadar Basketball Tournament iz godine u godinu privlači sve veću pažnju košarkaške i šire javnosti.

Zadar Basketball Tournament organizira zadarski S-Event. Peto izdanje turnira pratit će i bogat popratni program, a turnir će se izravno prenositi u brojne europske zemlje.

Komentiraj