Ruski pijanist objavio fotografiju “bombe” iz autobusa i opisao što se događalo

Ruski pijanist Andrej Gugnin, u čijem je koferu jutros pronađena sumnjiva naprava objavio je fotografiju ‘bombe’ zbog koje je bio priveden, a granica blokirana. Riječ je o pedali za iPad koja okreće notne stranice.

Русский текст о том, как меня сегодня задержала полиция — ниже. I was held on the border between Slovenia and Croatia….

Posted by Andrey Gugnin on Friday, December 27, 2019

“Zadržala me granična policija između Slovenije i Hrvatske. Policajac me zadržao s rukama na leđima i bacio me na tlo. Granica je bila zatvorena dva sata, a s obje strane formirala se kolona automobila.

Ispitivali su moju curu odvojeno od mene i nisu mi dali da ju vidim. Ona je nazvala naš konzulat u Ljubljani, a tamo su joj rekli da ne mogu dobiti više informacija od policije. Zadržan sam dva sata, s lisicama na rukama, s rukama iza leđa, bez ikakvog objašnjenja.

Kako se ispostavilo, skener je u mojoj torbi identificirao nešto što je ličilo na bombu. Bombu, detonatorom i svime. Policija nije imala pravo otvarati moju prtljagu i pozvali su stručnjaka iz Ljubljane. Kada je došao, shvatili su da se radi o Bluetooth uređaju s kojim preko iPada okrećem notne stranice. Pedala se sastoji od dijelova koji su na rentgenu izgledali sumnjivo.

Želim upozoriti svoje kolege glazbenike da izbjegavaju takve incidente. Kada se sve raščistilo, policajcima je bilo drago u jednakoj mjeri kao meni. Ispričali su se, donijeli mi kavu i bili su jako ljubazni. Pokazali su mi snimku rentgena i objasnili koji dijelovi pedale izgledaju kao detonator, baterije i SIM kartica. Iskreno, i sam bih isto pomislio da sam na njihovom mjestu”, napisao je Rus na Facebooku.

Bregana opet otvorena, utvrđeno je da nije bilo bombe

Komentiraj