Ruski mediji slave Milanovića: “Predsjednik Hrvatske parolu ‘Slava Ukrajini’ nazvao fašističkom”

Nema relevantnog ruskog portala koji nije prenio izjave Milanovića o pokliču “Slava Ukrajini”.

“Između “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” nema razlike. To je poklič najradikalnijih šovinista zapadne Ukrajine koji su radili s nacistima i pobili stotine tisuće Poljaka, Židova što su stigli… To je činjenica i jednako kao stari hrvatski pozdrav i Sieg Heil. To ne želim slušati u Hrvatskoj. To što su se neki zapadni lideri navukli na to, posebno u Kanadi jer su nepismeni, ja neću. Za mene je to sve isto”,  kazao je tijekom jučerašnjeg obraćanja medijima hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

A ruskim medijima, u kojima je od početka invazije na Ukrajinu čest gost zbog svojih stavova, nije dugo trebalo da njegove izjave gurnu u prvi plan, pišu 24sata.

“Šef Hrvatske oštro je reagirao na ukrajinski nacionalistički slogan”, javlja u svojem tekstu RIA.

Ističu kako je Milanović ovaj slogan usporedio i s njemačkim “Sieg Heil!”, a nije im promaklo spomenuti ni da se protivio slanju hrvatskih helikoptera Kijevu.

“Pozdravne parole ukrajinskih nacionalista ne smiju se čuti na teritoriju Hrvatske” prenosi Radio Sputnik Milanovićevu izjavu u svojem tekstu. I oni pišu o njegovim “ranijim kritikama na račun hrvatske Vlade zbog slanja oružja Ukrajini”.

“Hrvatski predsjednik Milanović ukrajinski nacionalistički pozdrav naziva fašističkim”, stoji u naslovu Izvestie:

“Kako je istaknuo šef države, on se svim silama bori za uklanjanje slogana kao što je “Za dom spremni” – pozdrav hrvatskog ustaškog pokreta, analogan njemačkom fašističkom pozdravu.”

“Hrvatski predsjednik Milanović zatražio je da se ne koristi nacistički slogan “Slava Ukrajini!”, piše u tekstu portala Mk.ru.

Bori se protiv “Za dom spremni”

Oni također izvješćuju kako se Milanović bori protiv pozdrava “Za dom spremni”, kojeg nazivaju ‘U Hrvatskoj zabranjenoj paroli ustašo-nacista’. Ističu i kako je Milanović u svojem obraćanju neke zapadne čelnike nazvao nepismenima.

“Šef Hrvatske usporedio je slogan “Slava Ukrajini!” s ustaškim pozdravom”, javila je ruska Gazeta.

“Hrvatski predsjednik Zoran Milanović osudio je korištenje pozdrava “Slava Ukrajini”, usporedivši ga s hrvatskim ustaškim pozdravom. U prošlosti se protivio slanju vojne opreme u Ukrajinu jer smatra da to vodi produbljivanju sukoba”, stoji u njihovom tekstu.

“Hrvatski predsjednik kritizirao pozdrav “Slava Ukrajini”, a zapadne čelnike je nazvao nepismenima”, piše ruska Lenta i dodaje:

“Milanović je ranije rekao da su razmišljanja o neuspjehu Rusije u Ukrajini suluda.”

Parola “Slava Ukrajini” je fašistička

“Predsjednik Hrvatske parolu “Slava Ukrajini” nazvao je fašističkom”, javile su Vesti.ru.

“Milanović je upozorio da takve parole ne želi čuti u svojoj zemlji. On smatra da su ukrajinski nacionalistički pozdravi fašističke prirode”, dodaju u svojem izvještaju.

“Hrvatski predsjednik ukrajinski nacionalistički pozdrav nazvao fašističkim”, izvijestio je TASS.

“Zoran Milanović nazvao je ukrajinske nacionalističke pozdrave fašističkim, a za političare koji takve pozdrave ponavljaju kazao je da su neobrazovani”, dodaje TASS u svojem tekstu.

Milanović: “Plenković se samo prešaltao. Kao na Tamiću, prva-druga”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner