Ruski dužnosnik tvrdi kako će Washington i Moskva pokrenuti radnu skupinu za kibernetičku sigurnost

HINA

Moskva i Washington pregovaraju o stvaranju zajedničke radne skupine za kibernetičku sigurnost, prenijela je u četvrtak ruska novinska agencija RIA, pozivajući se na izjavu Andreja Kruckog, posebnog predsjedničkog izaslanika za tu temu.

Neki istaknuti republikanci tu su ideju dočekali s nevjericom, tvrdeći da se Moskvi ne treba vjerovati, a i sam američki predsjednik Donald Trump kasnije je na Twitteru objavio kako se ona ne bi trebala provesti.

“Razgovori su u tijeku …razmjenjuju se različiti prijedlozi i nitko ne odbacuje potrebu održavanja razgovora i takvih kontakata”, istakno je Krucki.

Svetlana Lukaš, ruska dužnosnica koja je prisustvovala summitu G20 u Hamburgu, rekla je ranije ovog mjeseca da su se dvoje predsjednika dogovorili da će raspravljati o pitanjima kibernetičke sigurnosti ili putem Ujedinjenih naroda ili kroz radnu skupinu.

Agencija prenosi i izjavu Kruckog koji tvrdi da su Sjedinjene Države službenim putem upitale Rusiju o hakiranju tijekom predsjedničkih izbora prošle godine.

Komentiraj