Ruske indie pop zvijezde Shortparis u klubu Močvara

Shortparis su jedan od novih, uzbudljivih i autentičnih bendova koji dolaze iz St Petersburga i prati ih glas najboljeg live benda iz Rusije, a brojni koncerti koje su odsvirali kroz nekoliko posljednjih godina na europskim pozornicama potvrdili su te glasine. Svi koji su ih početkom 2018. godine gledali na ljubljanskom festivalu MENT, Shortparis opisuju kao jedno od najboljih glazbenih i koncertnih iskustava. U klubu Močvara će nastupiti u subotu 28. rujna.

Predvođeni jedinstvenim pjevačem Nikolay Komiaginom, Shortparis u svojoj eksplozivnoj glazbi kombiniraju brojne post punk, experimental, noise, elektroničke i industrial obrasce stavljajući bend blisko Liarsima ili Healthu, no odlaze i puno dalje od tih usporedbi. Svi koji su gledali Shortparis ističu jedinstveni Komiaginov live nastup koji je blizak jednako Ianu Curtisu koliko i Davidu Bowieju, dok iza njega četveročlani bend radi jedinstveni glazbeni melting pot u kome se izmjenjuju techno ritmovi, harmonika i tradicionalne ruske melodije, freak elektronika i post-industrial jednih Einstürzende Neubauten.

Dva bubnjara, gitarist, basist i mnoštvo elektronike kojom se služe, stvaraju jedinstveni zvučni zid koji opčinjava i tjera na ples. Shortparis su do sada objavili dva albuma – “Дочери” (2013.) i “Пасха” (2017.), dok na ovoj turneju predstavljaju nove, svježe materijale kojima bi se širem slušateljstvu trebali predstaviti uskoro s trećim albumom koji je u pripremi, a koga je krajem 2018. godine najavio singl “Страшно”.

Komentiraj