Pixabay

Ruska odvjetnica koja se sastala s Trumpom ml. spremna svjedočiti pred Kongresom

Ruska odvjetnica koja se sastala s Donaldom Trumpom mlađim, nakon što je njegov otac 2016. osvojio republikansku nominaciju za predsjedničke izbore, rekla je da je spremna svjedočiti pred američkim Kongresom i raspršiti, kako je rekla, “masovnu histeriju” oko tog susreta.

Najstariji sin predsjednika Donalda Trumpa u lipnju 2016. spremno je prihvatio sastanak s Natalijom Veselnickajom, ženom za koju mu je rečeno da je odvjetnica ruske vlade koja bi mogla imati štetne informacije o demokratskoj suparnici za Bijelu kuću Hillary Clinton, pokazali su mailovi koje je objavio Donald Trump mlađi.

Veselnickaja je prije rekla da je privatna odvjetnica, da nikad nije posjedovala informacije koje bi mogle naštetiti Clinton te da nikad nije bila povezana s Kremljom.

“Spremna sam razjasniti situaciju u pozadini te masovne histerije – ali samo putem odvjetnika ili svjedočenjem pred Senatom”, rekla je Veselnickaja u intervjuu za ruski televizijski kanal RT TV koji podržava Kremlj, objavljenom u utorak.

U Washingtonu u srijedu američka senatorica Dianne Feinstein, najviše pozicionirana demokratska zastupnica u senatskome pravosudnom odboru, rekla je novinarima da nije obaviještena o ponudi Veselnickaje. Dodala je da s predsjedateljem odbora Chuckom Grassleyem  još nije razgovarala  o pozivu Veselnickaji za svjedočenje.

Čelnici senatskog povjerenstva kazali su ranije da žele razgovarati sa svima koji su bili prisutni na tom sastanku, u sklopu istrage o povezanosti Rusije s američkim predsjedničkim izborima.

Komentiraj