EPA/MAXIM SHIPENKOV

Rusija započela povlačenje svoje opreme iz Sirije

Rusija je u utorak započela povlačenje svoje vojne opreme iz Sirije, objavilo je rusko Ministarstvo obrane. Pripremaju se avioni za povratak svojim bazama u Rusiji, a vojno osoblje u zrakoplove ukracava materijal i opremu.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je u ponedjeljak ruskoj vojsci da počne povlačiti ‘glavni dio’ svojih snaga iz Sirije, navodeći kako su postigli glavne ciljeve. Putin je ministru obrane Sergeju Šojguu rekao kako vjeruje da su glavni vojni ciljevi ‘generalno ostvareni’. “Zato naređujem početak povlačenja glavnine naše vojske sa teritorija Sirije, počevši od sutra”, rekao je Putin na sastanku u Kremlju s Šojguom i Sergejom Lavrovim. Dodao je kako bi Rusija trebala pojačati svoju ulogu u mirovnom procesu kako bi se završio sirijski konflikt.

Rusija je započela svoju antiterorističku kampanju u Siriji 30. rujna prošle godine. Rusko sudjelovanje u operaciji baziralo se na međunarodnom pravu i provedeno je ‘u skladu sa službenim zahtjevom sirijskog predsjednika Bashara al Assada.

Komentiraj