Rusi poručili: Imamo dokaze o biolaboratorijima u Ukrajini, financiraju ih Amerikanci

Zapovjednik ruskih nuklearnih, bioloških i kemijskih obrambenih snaga, general-pukovnik Igor Kirillov, predstavio je dokumente na ukrajinskom jeziku koji se odnose na studije infekcije HIV-om koje su započele 2019., prenosi ruski državni medij RT.

Na popisu ciljnih skupina nalaze se pripadnici vojske, zatvorenici, ovisnici o drogama te drugi “pacijenti koji imaju visok rizik od infekcije”.

Rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak je objavilo da ima više dokaza o tome da u Ukrajini postoje biolaboratoriji koje je financirao SAD, prenosi N1. Kako rusko ministarstvo tvrdi, dokumenti i materijali koje su pronašle ruske trupe pokazuju da su zapadne farmaceutske tvrtke koje djeluju na području pod kontrolom Kijeva provodile istraživanja o HIV/AIDS-u na ukrajinskom vojnom osoblju.

Kirilov dalje tvrdi da je ruska vojska pronašla više od 20.000 dokumenata i drugih materijala povezanih s biološkim programima u Ukrajini tijekom razgovora s očevicima i sudionicima. On navodi da ti “dokazi potvrđuju nastojanje Pentagona na stvaranje komponenti biološkog oružja i njihovo testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugih država duž ruskih granica”.

Na temelju dokumenata koji potječu iz Pentagonove Agencije za smanjenje obrambene prijetnje, ruska vojska identificirala je još osam osoba uključenih u istraživanje u Ukrajini, a koje je financirao SAD, tvrde iz ruskog ministarstva obrane.

Kirillov je nabrojao neke od uključenih, a jedna od njih je Karen Saylors iz Labyrinth Global Healtha, prethodno iz Metabiote, tvrtke povezane sa Hunterom, sinom američkog predsjednika Joea Bidena, prenosi RT. General-pukovnik je istaknuo da je posljednja kolekcija dokumenata koja pripada tvrtki Pharmbiotes iskopana u Lisičansku početkom siječnja.

“Klinički uzorci i kartoni pacijenata s njihovim osobnim podacima bili su zakopani, a nisu kremirani ili uništeni na odgovarajući način. To sugerira da je uništavanje ovih dokaza izvršeno u krajnjoj žurbi”, rekao je Kirilov.

Dodao je da SAD provodi najkontroverznija istraživanja izvan granica nacionalnog teritorija te je poručio da u Ukrajini provode eksperimente vezane uz HIV od 2019. Kirilov je naglasio da ova navodna ruska otkrića potvrđuju da je “Pentagon imao za cilj stvaranje elemenata biološkog oružja i testiranje na stanovništvu Ukrajine i drugih zemalja duž ruskih granica”.

Rusija je i ranije tvrdila da SAD ima veze s navodnim biolaboratorijima u Ukrajini te je u listopadu 2022. godine zatražila istragu UN-a po tom pitanju, što je Vijeće sigurnosti UN-a odbilo.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]