VEDRAN METELKO

Nakon što su nedugo nakon izlaska albuma u lipnju prošle godine u Zagrebu u kratkom roku rasprodali dva koncerta, oduševili publiku koja je ispunila prekrasan ambijent tvrđave Sv. Mihovila u Šibeniku, rasprodali dva koncerta u Splitu te održali niz nastupa od Slovenije do Makedonije, Crne Gore i Srbije, Kanade i Austrije, Darko Rundek je zaključio da je idealno vrijeme za turneju po Hrvatskoj kakvu nije radio još od promocije albuma ‘’Plavi avion’’ 2011.

Osim izuzetno dobrog prijema albuma kod glazbenih kritičara koji su upravo album ‘’Mostovi’’ u velikoj anketi Nacionala proglasili najboljim prošlogodišnjim izdanjem, Rundek je osvojio i nagradu Porin u kategorijama za najbolji album alternativne glazbe i najbolji videobroj, i to za pjesmu ‘’Ima ih’’ u režiji Radislava Jovanova – Gonza…

Više pročitajte u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOVEDRAN METELKO
Podijeli objavu
Prethodni članakPOTRES U EKVADORU: Broj mrtvih porastao na 233, traje potraga za preživjelima
Sljedeći članakOleg Butković: Sredinom sljedećeg tjedna nacrt zakona o Pelješkom mostu
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.