20 GODINA U RUKOMETU Ivano Balić završio igračku karijeru

Sanjin Strukic/PIXSELL

[quote_box_center]

  • Ivano Balić je u dresu Wetzlara okončao uspješnu igračku karijeru
  • Balić se oprostio u pobjedničkom stilu, njegov Wetzlar je svladao Goeppingen sa 29-24

[/quote_box_center]

Jedan od najboljih rukometaša svijeta u povijesti, 36-godišnji Ivano Balić u petak je u dresu Wetzlara, u posljednjem kolu njemačkog prvenstva, okončao uspješnu igračku karijeru koja je trajala 20 godina.

Balić se oprostio u pobjedničkom stilu, njegov Wetzlar je svladao Goeppingen sa 29-24, a hrvatski rukometaš upisao je sedam golova i pet asistencija.

Prije rukometa dugo je trenirao košarku, što mu je vjerojatno pomoglo da postane čarobnjak na terenu. Protiv njega bilo je nemoguće složiti obranu, ili vam je zabio nakon prodora, ili pak iz dalekometnog projektila, ili je asistirao “zatvorenih očiju”.

Bogata sportska karijera

S hrvatskom reprezentacijom bio je svjetski prvak (2003.) i olimpijski pobjednik (2004.). Dva put je proglašen najboljim igračem svijeta, 2003. i 2006. godine. Bio je najbolji hrvatski sportaš 2007. godine te četiri puta najbolji rukometaše Hrvatske.

Uz olimpijsko i svjetsko zlato, Ivano Balić je sa reprezentacijom bio i brončani na Olimpiskim igrama 2012. godine, dva puta srebrni na svjetskim prvenstvima (2005, 2009), te dva puta srebrni (2008, 2010) i jednom brončani na europskim prvenstvima.

Tijekom karijere igrao je za Split, Metković, Zagreb, španjolske klubove Portland San Antonio i Atlético Madrid, a od 2013. godine je u njemačkom Wetzlaru.

Iako je završio igračku karijeru, Ivano Balić ostaje u rukometu, te će u Hrvatskom rukometnom savezu postati koordinator za muški rukomet.

Komentiraj

Source:M.Z./HINA