Rukometni EURO: Bodove u drugi krug prenose Danska, Rusija i Španjolska

Rukometne reprezentacije Danske, Rusije i Španjolske ostvarile su i treće pobjede u svojim skupinama, pa će u drugi krug Europskog prvenstva prenijeti po dva boda.

U skupini A prvo mjesto s tri pobjede osvojili su Danci nakon što su u zadnjem kolu porazili Sjevernu Makedoniju sa 31-21.

Kod Danaca najefikasniji je bio Niclas Kirkelokke s devet golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Žarko Peševski sa šest golova.

Crna Gora je u izravnom okršaju za prolaz pobijedila Sloveniju sa 33-32 i izborila nastavak natjecanja.

U Debrecenu se od prve do zadnje minute vodila žestoka borba. Izabranici slovenskog izbornika Ljubomira Vranješa veći dio susreta imali su kontrolu nad suparnicima, ali su u ključnim trenucima susreta načinili previše pogrešaka u obrani i napadu, te promašili zadnja tri sedmerca.

U crnogorskoj vrsti najefikasniji su bili Branko Vujović s devet i Nemanja Grbović s osam golova, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Tilen Kodrin i Jure Dolenc sa po šest pogodaka.

Na koncu je Danska osvojila šest bodova, Crna Gora četiri, Slovenija dva, a S.Makedonija je upisala sva tri poraza.

U skupini E reprezentacija Španjolske je pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 28-24 upisavši i treću pobjedu u skupini.

Aktualne europske prvake do pobjede su predvodili Agustin Casado Marcelo sa sedam i Jose Maria Marquez Coloma sa četiri gola. Kod reprezetacije BiH, koju vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, najefikasniji su bili Ivan Karačić sa šest, te Josip Perić i Mirko Herceg sa po četiri gola.

Uz Španjolsku dalje idu i Šveđani koji su u izravnom okršaju za prolaz odigrali 27-27 protiv Češke.

Bila je to najdramatičnija utakmica večeri, a Šveđani idu dalje zbog bolje razlike u golovima. Švedska razlika u postignutim i primljenim golovima je +8, a Češka +6.

Kod Švedske najefikasniji su bili Lukas Sandell i Hampus Wanne sa po pet golova, a kod Čeha po pet golova zabili su Tomas Piroch i Tomas Babak.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini sa šest bodova, Švedska i Češka imaju po tri boda, dok je BiH upisala tri poraza.

U skupini F dalje idu Rusija i Norveška.

Rusija je u zadnjem kolu porazila Slovačku sa 37-27 i osvojila prvo mjesto s tri pobjede.

Sergej Kosorotov je predvodio Rusiju sa sedam golova, dok su Pavel Andrejev i Nikita Kamenev postigli po pet pogodaka. Kod Slovaka istaknuli su se Jakub Prokob s osam i Tomas Urban sa sedam golova.

Dalje ide i Norveška koja je u zadnjem kolu porazila Litvu sa 35-29.

Sander Sagosen i Sebastian Barthold predvodili su Norvežane sa po sedam golova. Kod Litve Aidenas Malasinskas je zabio osam golova.

Komentiraj