Rukomet: Podravka Vegeta nastavlja natjecanje u Ligi prvakinja

Europska rukometna federacija (EHF) registrirala je devet neodigranih utakmica u Ligi prvakinja rezultatom 10-0, te donijela odluku kako će sve ekipe iz grupne faze natjecanja nastaviti natjecanje u osmini finala. To znači da će Podravka Vegeta nastaviti natjecanje u elitnom europskom natjecanju.

Tako je rukometnom klubu Podravka Vegeta dodijeljena pobjeda rezultatom 10-0 protiv Ramnicu Valcee.

Svoju odluku EHF je obrazložio nemogućnošću odigravanja svih preostalih utakmica prve faze natjecanja. EHF je prilikom donošenja ove odluke uzeo u obzir napore svih klubova da se utvrde termini u kojima bi se odigrale utakmice zaostalih kola kao i trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa.

EHF je u potpunosti svjestan da je ovakva procedura neuobičajena. Upravo iz tog razloga odlučeno je da se svih 16 ekipa grupne faze, kvalificira u drugu fazu natjecanja, a među njima i Podravka Vegeta koja se nalazi na začelju B skupine.

Za usporediva natjecanja u muškoj konkurenciji (Liga prvaka i Europska liga) takve odluke još nisu donesene, a EHF se još uvijek nada da će uspjeti na vrijeme izvesti sve odgođene utakmice.

“Sezona 2020/21. pokazuje se izazovnom. Uvjeti se neprestano mijenjaju, a mi nastojimo pronaći najbolju od svih mogućnosti i odigrati što više utakmica. Sada ćemo ekipama ponuditi priliku za natjecanje u osmini finala, tada slijedi uobičajeno četvrtfinale “, objasnio je odluke predsjednik EHF-a Michael Wiederer.

U posljednjem kolu natjecanja po skupinama rukometašice Podravka Vegete će 13. veljaće odmjeriti s crnogorskom Budućnosti.

Hrvatske prvakinje ne mogu biti bolje od osmog mjesta pa će u osmini finala igrati protiv pobjednica skupine A, a to će biti Rostov-Don, Metz ili CSM Bukurešt.

Komentiraj