Hrvatska muška rukometna reprezentacija će, ukoliko danas u borbi za brončanu medalju na Europskom prvenstvu izgubi od Norvežana, igrati kvalifikacijsku utakmicu za SP koje se iduće godine igra u Francuskoj, protiv Slovenije, odlučio je današnji ždrijeb.

Najbolje tri reprezentacije s Europskog prvenstva u Poljskoj izborit će izravan plasman na SP koje će se održavati u Francuskoj u siječnju 2017. godine.
Nastup na SP osigurala je Francuska kao domaćin te finalisti EP-a u Poljskoj Španjolska i Njemačka, a iz Europe ide još devet reprezentacija koje su se našle u ždrijebu. Na SP-u će nastupiti 24 najbolje reprezentacije svijeta.
Devet europskih sudionika SP-a bit će određeno kroz doigravanje koje se igra u lipnju, a današnji ždrijeb je odlučio da će Hrvatska, izgubi li danas od Norveške i završi EP u Poljskoj kao četvrta, igrati protiv Slovenije.
Ždrijeb za kvalifikacije za SP u rukometu 2017.:
Slovenija – HRVATSKA/Norveška
Švedska – BiH
Češka – Makedonija
Poljska – Nizozemska
Rusija – Crna Gora
Srbija – Mađarska
Island – Portugal
Bjelorusija – Latvija
Danska – Austrija

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakZapadni vojni stručnjaci utvrđuju mete IS-a u Libiji
Sljedeći članakMirjana Rakić: Od nesigurnosti do nasilja nije velik put
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.