Rugantinova hit predstava ‘Uvijek će nam ostati ljubav’ u petak ima 50. izvedbu

U petak u 20 sati u Maloj dvorani Lisinski održat će se 50. izvedba hit predstave Teatra Rugantino ‘Uvijek će nam ostati ljubav’ redatelja Darija Harjačeka na tekst Miloša Radovića. U glavnim su ulogama Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

S obzirom da su sve izvedbe, od pretpremijera i premijere prošle godine u listopadu nadalje, odigrane u epidemiološkim uvjetima, ova brojka izvedbi nezavisnog kazališta u tek nešto više od godinu dana, veliko je postignuće.

“‘Uvijek će nam ostati ljubav’ nam je baš nekako sva pod sretnom zvijezdom. Rijetko se nađe takva divna grupa ljudi kao ova koja je radila i radi ‘Ljubav’, sav taj naš zajednički trud utkan je u ovakav uspjeh predstave. Pod epidemiološkim uvjetima stići do 50. izvedbe ogroman je uspjeh! Dražen i ja smo otkačeni na sličan način i to nam je divno. Nikad nismo izgubili sreću da smo jedno s drugim na sceni, dapače, ta sreća sve više raste. Puno nam znači i to da nas publika jako voli i podržava što se potvrđuje iz izvedbe u izvedbu”, poručila je Jelena Miholjević.

“50 izvedbi istog naslova, a ni jedna ista, uvijek slična strepnja prije izlaska, ali nikad ista, nemir, iščekivanje, a onda susret energije publike i dva glumca mijenja sve. Svaki put avantura, susret, prepoznavanje, upoznavanje, prepuštanje. To se može samo ako nekoga voliš! Volim ovu malu Rugantino zajednicu, sve, sve one koji su nam omogućili da se susrećemo”, dodao je Dražen Čuček.

‘Uvijek će nam ostati ljubav’ prati Jele i Medu u nezaboravnim trenucima njihove ljubavi u punom cvatu, ali i onima kad Amorova strelica krene prema dolje pa se prstom počinje tražiti nepostojeća prašina ili kad On Nju, nakon svih imena od milja i nadimaka, počne zvati – punim imenom. No, poruka o važnosti ljubavi poslana je u vrijeme kad nam je ona najviše potrebna i punih srca je prihvaćena.

Jelena Miholjević i Dražen Čuček su inzistirali, a Teatar Rugantino ih podržao u tome da predstava ne prestane igrati, pa i za sasvim malo gledatelja kad su to epidemiološke mjere zahtijevale, htijući publici bar malo razvedriti teška vremena koronavirusa. Publika je to prepoznala i višestruko vratila.

Rasprodane su sve dosadašnje zagrebačke izvedbe, a predstava je bila na velikoj ljetnoj turneji u čak 23 mjesta, gostovala diljem Hrvatske, ali i na međunarodnim festivalima u regiji – Pozorišnom maratonu u Somboru, Festivalu duodrame u Topoli i Festivalu Glumca u Konjicu.

Komentiraj