RTL: Sud odbacio 12 od 13 optužnica u kraku afere Agrokor

Sud je odbacio dvanaeset od trinaest optužnica koje je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo protiv velikih dobavljača bivšeg Agrokora, među kojima su Franck, Tisak, Kraš, Saponia, Chromos Agro, Sokol Marić i drugi, objavio je RTL.

“Dosad je odbačeno dvanaest od trinaest gotovo identičnih optužnica podignutih protiv velikih dobavljača zbog navodno nezakonitog financiranja nekadašnjeg Todorićevog Agrokora. Veliki dobavljači mogu biti mirni. Jedna za drugom, propale su gotovo sve optužnice iz ‘afere mjenice'”, objavljeno je.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu prošle je godine počelo istraživati velike dobavljače Agrokora, pa je podnijelo trinaest optužnica protiv različitih tvrtki i 29 osoba, pod sumnjom da su od 2010. do 2017. potpisali 3070 mjenica za nepostojeće usluge i sklapali usluge o faktoringu kojima se mjenice otkupljuju.

Optužnice su odbačene. “Sud je utvrdio kako te mjenice predstavljaju prave mjenice, dakle one nisu lažne, i kako sadrže sve bitne elemente i kao takve predstavljaju vjerodostojne vrijednosne papire koji su se mogli koristiti u pravnom prometu, kao što su se i koristili”, rekao je Filip Glavaš, odvjetnik bivšeg predsjednika Uprave Saponie.

“Radi se o rješenjima suda koji je zaključio ono što sam ja tvrdio od početka: da tu nema kaznenog djela, dakle da osobe koje su optužene u ovim stvarima, nisu počinili ništa”, izjavio je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Zlatka Marića.

Komentiraj