RTL-ov reporter slučajno čuo upute Jandrokovića šefu dobavljača Agrokora

HINA/ Tomislav PAVLEK

Kako javlja RTL, njihov reporter Josip Antolić slučajno je čuo upute koje je šefu udruge dobavljača Agrokora Marinu Pucaru u zagrebačkom sjedištu Podravke preko telefona davao šef Sabora Gordan Jandroković o tome kako treba “podržati ovu priču Vlade”.

“I snimatelj i ja smo zajedno s ostalim kolegama otišli u prostoriju gdje su nas smjestili i čekali. U jednom trenu, izišao sam iz te prostorije i otišao u jednu drugu, kada je kraj mene prošao jedan gospodin razgovarajući na mobitel i rekao ‘Evo idem po njega‘. Nisam se posebno osvrnuo, ušao sam u tu prostoriju, da bi nekoliko trenutaka kasnije u tu sobu ušlo dvoje ljudi. Razgovarali su s nekim na telefon i stavili ga na razglas, speakerphone. Nakon sekundu ili dvije shvatio sam da zapravo razgovaraju s bliskim suradnikom premijera, HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem. S njim je razgovarao predsjednik Uprave Podravke i predsjednik Udruge dobavljača Agrokora Marin Pucar. Jandroković mu je u razgovoru poručio ‘Molim vas da uputimo pozitivnu poruku, da se podrži ova priča Vlade… Ubrzo su shvatili da nisu sami, pa su Jandrokovića skinuli s razglasa”, ispričao je RTL-ov reporter.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke na novinskoj konferenciji nekoliko puta ponovio Jandrokovićeve sugestije. “Ono što bi htjeli poslati poruku svima da destabilizacija ovog procesa je ujedno i destabilizacija hrvatskog gospodarstva! Nitko nije htio destabilizirati taj proces i ponavljam svi oni koji u ovom trenu pokušavaju to raditi, ne rade u interesu hrvatskog gospodarstva!”, rekao je Pucar.

Prema pisanju RTL-a, nakon što su Pucar i njegov kolega shvatili da je njihov novinar načuo njihov razgovor s Jandrokovićem, poručili su mu ‘da ništa nije čuo…‘.

“Kad je sastanak završio, a i press konferencija – upitao sam predsjednika Uprave Podravke je li uobičajeno da mu se iz redova vladajuće većine kao predstavniku dobavljača sugerira što da govori dobavljačima, a što medijima”, javlja RTL-ov reporter.

“Gospodin Jandroković je kao predsjednik Sabora već je do sada dao podršku cijelom ovom procesu i u tom cijelom njegovom nastupu vidim samo pozitivne stvari i ja bih volio da svi ostali sudionici na političkoj sceni daju podršku kompletnom hrvatskom gospodarstvu”, poručio je predsjednik Uprave Podravke.

Iz RTL-a su kontaktirali i Jandrokovića koji isprva nije bio raspoložen za izjavu, a bio je iznenađen da novinari uopće znaju za njegov razgovor s Pucarom. Jandroković je ipak komentirao razgovor, rekavši kako je samo poručio želju da nagodba što prije dođe kraju.

“Pa ništa mu nisam novo rekao, mislim da nema ništa sporno oko tog razgovra, jedino ne znam kako je sve to skupa došlo u javnost, medije, ali ja mogu potvrditi da se čujem sa svim dionicima, čuo sam se danas, ne samo s njim nego i nekim drugima. Čut ću se i sutra i dok proces traje”, dodao je Jandroković.

Upitan u čije je ime razgovarao s Pucarom, kao glavni tajnik HDZ-a, šef Sabora, ili u ime premijera, Jandroković je odgovorio: “Ne razgovaram s obzirom na funkcije koje imam, važno da sam dobro informiran. Ja s premijerom sve radim skupa, sve aktivnosti u vezi Agrokora zajednički poduzimamo, u to je uključena Vlada, Sabor, parlamentarna većina, ne znam kako bismo došli do rješenja da ne razgovaramo”.

 

Komentiraj