RTL: Klub koji radi cijelu noć je u zgradi Ministarstva zdravstva

Jedan od zagrebačkih klubova koji rade cijelu noć je u zgradi Ministarstva zdravstva, ali radi u sklopu udruge pa ne potpada pod ograničenja epidemioloških mjera, a ima i potvrdu inspekcije da djeluje u skladu s njima, objavio je u srijedu navečer RTL Direkt.

To se mjesto službeno ne vodi kao noćni klub nego kao udruga, a Odluka kriznog stožera o ograničenju radnog vremena kafića, restorana i noćnih klubova, ne kaže ništa o tome do kad smiju raditi udruge.

RTL je to otkrio nakon što je Jutarnji list objavio reportažu o ilegalnim klubovima koji rade cijelu noć.

Krešimir Leboš, predsjednik Udruge Zagreb koja vodi prostor u zgradi Ministarstva zdravstva, izjavio je za RTL Direkt: “Povodom neprovjerenih napisa u medijima gdje se poziva na linč i ‘drukanje’ od strane građana u ime Udruge odgovorno izjavljujem: Udruga ‘Zagreb’ nije noćni klub ili skupina nasilnih konjokradica već legitimno udruženje građana u svrhu promicanja zajedničkih interesa, konkretno alternativne glazbene scene i kao takvi djelujemo javno i transparentno u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama i Zakonima RH. U prilog tome posjedujemo zapisnik o obavljenom inspekcijskom nadzoru na dan 24. listopada od 2.45 do 3 sata gdje su ustanovili da nema nepravilnosti u djelovanju Udruge Zagreb te su nam dozvolili nastavak održavanja. Sloboda Narodu!”, napisao je Leboš.

 

Komentiraj