RTL: Bujanec je zalio vodom vozilo Hitne pomoći

Radikalno desni aktivist Velimir Bujanec zalio je vodom vozilo Hitne pomoći na takozvanom “Festivalu slobode” u subotu, izvijestio je RTL.

Sudionici okupljanja gađali su plastičnim čašama vozilo Hitne pomoći i polijevali ga vodom. Okupljeni su spriječili prolazak, gađali ih plastičnim čašama, zalijevali ih i izviždali. “Na našoj snimci jasno se vidi Velimir Bujanec koji vozilo Hitne zalijeva vodom”, objavio je RTL.

Čovjek kojem je trebala pomoć nije bio sudionik festivala. Nalazio se u prolazu iznad Trga i mjesta održavanja skupa. Organizatori smatraju da je hitna odmah trebala ići nekim od sporednih puteva i izbjeći prolazak kroz Trg. “Isto tako imamo informacije da je hitnoj dana informacija da ne ide kroz Trg. Profesionalni vozač je trebao znati kojim putem je trebao proći jer na samom trgu nije bio poziv. Isto tako nije im bio zapriječen put što se vidi i na službenim stanicama festivala”, kazala je jedna od organizatorica okupljanja Alma Demirović.

Na incident je reagirala i liječnička komora, koja je podsjetila da je onemogućavanje pružanja liječničke pomoći kazneno djelo.

Festival je komentirao i ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr Andrija Štampar Zvonimir Šostar: “Ja sam jako tužan jer je u to uključeno i nekolicina liječnika, na svu sreću samo nekolicina….”, poručio je Šostar.

Zagrebačka policija kaže da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom koji je djelatnike hitne pomoći gađao plastičnim predmetom, a kao drugi incident navode bacanje baklje.

Komentiraj