Rožman: “Dobili smo destinacije koje su hram europskog nogometa”

Trener Rijeke prokomentirao je ždrijeb grupne faze Europske lige koji je danas održan u Nyonu, a prema kojem će njegova momčad igrati u skupini F gdje će odmjeriti snage s Napolijem, Real Sociedadom i AZ Alkmaarom.

“Ako si pored svih ovih klubova znači da si bitan. Mislim da smo već dosad napravili veliku uspjeh. Teško je sad komentirat osim konstatirati činjenicu da su to jaki suparnici s milijunskim proračunima, s iskustvom u Europi. Sretan sam zbog svih ljudi koji će na Rujevici moći gledati sve ove ekipe. Imat ćemo vremena da svakog od njih posebno izanaliziramo. Okrećemo se sebi. Siguran sam da će to biti jedan sjajan nogomet.”, izjavio je slovenski strateg.

Na pitanje o željama uoči ždrijeba rekao je: “Nismo se opterećivali prije ždrijeba obzirom da nemamo nikakav utjecaj na to. Željeli smo atraktivne ekipe, željeli smo izbjeći duga putovanja na istok. To su nam bile tihe želje. Dobili smo destinacije koje su hram europskog nogometa i to je super iskustvo za sve nas, pogotovo za naše navijače, da vide sve svjetske zvijezde tu na terenu.”

Osvrnuo se i na ambicije kluba: “Što se same skupine tiče ne želim razmišljati u pravcu da samo sudjelujemo. Želimo biti ambiciozni, želimo se natjecati s njima. Realni smo, ali vjerujete da ćemo biti spremni i na svom maksimumu. Ne bih prognozirao o osvojenim bodovima. Svaku utakmicu ćemo pokušati pobijediti”, zaključio je Rožman.

Komentiraj