Royal Albert Hall pred financijskim slomom

Svjetski poznata koncertna dvorana Royal Albert Hall našla se pred financijskim kolapsom uzrokovanog korona krizom zbog čega su čelni ljudi Royal Labert Halla zamolili sve da svojim donacijama pomognu opstanku ovog kultnog koncertnog mjesta.

Od početka krize izazvane koronavirusom odnosno od ožujka ove godine Royal Albert Hall je izgubio preko 18 milijuna funti nakon čega su krenule kalkulacije da bi moglo doći i do potpunog zatvaranja već slijedeće godine ne dođe li do nekakve financijske pomoći. Iako je vlada Velike Britanije inicirala projekt spašavanja umjetnosti vrijedan čak 1,57 milijardi funti Royal Albert Hall navodno ne zadovoljava uvjete da dobije dio tog novca već im je preporučeno da pokušaju podići državni zajam,  ali on će stići tek u prosincu.

Craig Hassal, izvršni direktor Royal Albert Halla povodom aktualne situacije je izjavio: „S milijunima funti koje smo uložili u građevinske radove koji su zaustavljeni zbog koronavirusa nadali smo se barem da ćemo dobiti potporu države, ali su nas obavijestili da ne ispunjavamo sve potrebne uvjete. Sretni smo što imamo publiku koja nas podržava kao i privatne donatore koji su bili vrlo izdašni u financijskoj pomoći. Unatoč tome Royal Albert Hall sada je suočen sa vrlo mračnom budućnošću, osim ako ne dobijemo državni zajam i povećamo privatne donacije kako bi nadoknadili aktualni manjak od 20 milijuna funti.“

Komentiraj