ROTARY KLUB ZAGREB CENTAR PODIJELIO STIPENDIJE UČENICIMA I STUDENTIMA

ROTARY CLUB I PIXSELL

Rotary klub Zagreb Centar dodijelio je ugovore o stipendiranju jedanaeste generacije stipendista iz klupskog Fonda „Gordan Čačić“ koji nosi ime po tragično preminulom rotarijanskom prijatelju, generalu Hrvatske vojske. Ove školske godine Rotary klub Zagreb Centar stipendijama će pomoći trideset i jednom uspješnom učeniku i studentu slabijeg imovinskog stanja. Također, peti put dodijeljena je nagrada „Mitko Naumovski“ najboljem prošlogodišnjem stipendistu. Ova nagrada nazvana je po preminulom prijatelju i bivšem predsjedniku kluba, odvjetniku Mitku Naumovskom.

Rotary klub Zagreb Centar osnovan je 2000., a članovi su istaknuti predstavnici svojih zvanja, okupljeni oko zajedničkih ideja pomaganja zajednici i potrebitima u Hrvatskoj, ali i svijetu. Od samih početaka svog djelovanja, Rotary klub Zagreb Centar osluškuje potrebe u zajednici i bavi se organiziranjem brojnih humanitarnih projekata na raznim područjima.

„Tijekom godina, sporadična pomoć mladim i talentiranim učenicima te svijest o sve većoj ugroženosti mladih potaknuli su članove kluba na osnivanje Fonda za stipendiranje ‘Gordan Čačić’ 2007. s jednim stipendistom, tada srednjoškolcem, a sada asistentom na jednom zagrebačkom fakultetu. U početku smo stipendirali samo srednjoškolce jer je taj uzrast u dječjim životima vrlo važan, možda i presudan za njihovu budućnost i karijeru. Iako bi im, s obzirom na ponekad vrlo tešku materijalnu situaciju, sustav trebao pomagati, članovi kluba primijetili su da srednjoškolci imaju vrlo ograničen pristup izvorima stipendiranja. Stoga smo željeli popuniti tu prazninu“ rekla je Gordana Buljan Flander, predsjednica kluba.

Tijekom ovih 11 godina Rotary klub Zagreb Centar imao je priliku upoznati i poduprijeti ukupno 168 izvrsnih mladih ljudi, što s ovogodišnjom 31 stipendijom čini brojku od 199. Sredstva za Fond klub prikuplja doprinosima članova, donacijama i organizacijom različitih događaja, čime nastoji napraviti iskorak i ponekad odlučujuću razliku u životima mladih.

Prigodom dodjele stipendija obilježen je i svjetski Dan borbe protiv dječje paralize te je klupska donacija uplaćena u Polio Plus fond Rotary Internationala.

Komentiraj