Rosenborg odustao od sraza s Dinamom u UEFA Ligi mladih

Norveški Rosenborg objavio je odluku da se povlači iz UEFA Lige mladih te da shodno tome neće doputovati u Zagreb na sraz s Dinamom koji se u sklopu 1. kola trebao igrati 2. ili 3. ožujka. U ovoj fazi natjecanja predviđen je samo jedan susret pobjednik kojeg će se plasirati u šesnaestinu finala. Izabranici Ivana Preleca su se tako u sljedeće kolo, koje je na rasporedu 6. ili 7. travnja, plasirali bez borbe.

“Nalazimo se usred pandemije i uzimajući u obzir smjernice i trenutnu situaciju mislimo da bi bilo neodgovorno putovati u Zagreb. Radovali smo se susretu s dobrim suparnikom u kojem bi imali priliku skupiti dragocjeno iskustvo, ali u ovoj situaciji to nije moguće. S našim razmišljanjima smo upoznali i Norveški nogometni savez koji se složio da je ovo najbolja odluka.”, rekao je voditelj Akademije Rosenborga Roar Vikvang.

Uslijed globalne pandemije koronavirusa UEFA je ove sezone znatno promijenila format natjecanja Lige mladih te je kalendar sužen samo na proljetni dio sezone. Nije bilo grupne faze natjecanja već klubovi kreću od 1. kola nakon čega slijedi šesnaestina finala i nastavak nokaut sustava sve do same finalne utakmice koja je predviđena za 20. svibnja u Nyonu. Na rasporedu je dakle jednokružni nokaut sustav, dakle sa samo jednom utakmicom, bez uzvrata.

Dinamo se u ovosezonsko izdanje UEFA Lige mladih plasirao na temelju odluke Izvršnog odbora HNS-a iako je u trenutku prekida Prve HNL za juniore vodeća momčad bio Hajduk. Vodstvo saveza je odlučilo da će se gledati prosjek osvojenih bodova u odnosu na broj odigranih utakmica, a tu su Plavi imali prednost obzirom da su imali dva boda zaostatka za Bilima uz odigranu utakmicu manje.

Komentiraj