Rose McGowan tvrdi da ju je seksualno iskoristio dvostruki osvajač Oscara

 

Rose McGowan, glumica koja je bila jedna od prvih koja je optužila ozloglašenog producenta Harveya Weinsteina za seksualno nasilje, u ponedjeljak je na Twitteru optužila poznatog redatelja i scenaristu Alexandera Paynea da ju je seksualno iskoristio u vrijeme kada je imala 15 godina. Payne je dvostruki osvajač Oscara, prvi za scenarij filma „Stranputica“ sa Paulom Giamattijem  iz 2004. godine a drugi za scenarij filma „Nasljednici“ s Georgom Clooneyem iz 2011. godine.  Oba filma Payne je i režirao. Prema onome što je napisala Rose McGowan, nemili događaj se zbio krajem osamdesetih godina, kada je Payne bio u kasnim dvadesetim godinama.

„Alexander Payne. Posjeo si me i prikazao mi meki pornić koji si režirao za Showtime pod drugim imenom.  Još uvijek se sjećam tvog apartmana u Silverlakeu. Vrlo si obdaren. Nakon toga ostavio si me na uglu ulice. Imala sam 15 godina“, objavila je Rose McGowan koja je nešto kasnije napisala na Twitteru novu objavu u kojoj stoji kako je došla kod njega na audiciju a sada je shvatila da je bila seksualno iskorištena. „Nakon iskustva s njim napustila sam glumu dok nisam ‘otkrivena’ s 21 godinom. Kada se to dogodilo rekla sam ‘jebeš sve, idemo to napraviti’. Čak sam mu na Twitteru čestitala na osvojenom Oscaru 2012. godine, što pokazuje koliko duboko sam bila u kultu Hollywooda“.

U nastavku objave ona tvrdi kako je tri tjedna nakon što je objavljena priča o Harveyu Weinsteinu nanovo razmotrila situaciju s Payneom. „Tužnija sam više no što sam ljuta. Tužna zbog sebe kada sam imala 15. Tužna zbog sebe odrasle koja još uvijek misli da je to izabrala. Seksualno iskorištavanje je stvarno. Želim da znaš da nije tvoja greška ako si toliko mentalno izmasiran da misliš kako je to u redu“, navela je Rose McGowan i dodala: „Ako se pokušavaš seksati s maloljetnom osobom onda činiš zločin, čak i ako maloljetnica to ne zna. Bio mi je privlačan pa sam mislila da je do mene, ali to nije točno“.

Osim toga, Rose McGowan je u još jednoj objavi napisala „Samo želim priznanje i ispriku. Ne želim ga uništiti. Ovo sam ja s 15 godina“, te je objavila svoju fotografiju kada je imala 15 godina. Alexander Payne još se nije očitovao oko ovih optužbi, dok je Variety objavio tvrdnju istraživačkog novinara Ronana Farrowa koji je razotkrio Harveya Weinsteina svojim tekstom u New Yorkeru i koji je rekao kako mu je Rose McGowan još prije dvije godine prepričala ovaj događaj, ali tada nije rekla o kojem je redatelju riječ.

Komentiraj